• Zuivelboerderij Pennings
“Koeien, kaas en kano’s in de Hellegatspolder”
Boerderij Pennings

Zuivelboerderij Pennings is gelegen in het polderlandschap tussen Leiden en de Haarlemmermeer en ligt direct aan de Kagerplassen. Onze boerderij is ontstaan omstreeks 1930 en bestaat uit ruim 33 hectare grasland, 55 melkkoeien, 30 stuks jongvee en een aantal schapen en geiten.

Vanaf het prille begin wordt er kaas gemaakt op de boerderij en destijds is direct begonnen met de verkoop hiervan aan huis. Al gauw liep de verkoop goed en werd naast boter, kaas en eieren het assortiment uitgebreid met allerlei ambachtelijke producten. Sinds 2001 zijn we aangesloten bij het samenwerkingsverband van Landwinkels in Nederland en daarmee is het aanbod in de winkel nog groter geworden. Er is een nauwe samenwerking met andere Landwinkels waarmee we producten uitwisselen om het assortiment gevarieerd te houden. Zo kun je bij Landwinkel Pennings niet alleen terecht voor Boerenkaas, maar ook voor vlees, yoghurt, ijs, honing, meel, wijn en vruchtensappen. Diervriendelijke bereiding en de natuurzuivere kwaliteit zijn kenmerkend voor onze producten.

Naast het runnen van het melkveebedrijf en de Landwinkel bieden we sinds een aantal jaren ook activiteiten voor recreanten die de polder bezoeken. We verhuren kano’s, kajakken en SUP boards. Sinds 2011 verhuren wij Het Groene Landhuis; een prachtig landhuis dat als uitvalsbasis dient voor kanovaarders of voor degenen die een bijeenkomst of feestje willen organiseren met uitzicht op het weiland.